ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) ir saņēmis informāciju no kādas citas valsts valdības par teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" plāniem uzbrukt tiltiem Ņujorkā un Sanfrancisko, kā arī kādam tūristu iecienītam objektam Čikāgā. Par to otrdien vēstī laikraksts "The New York Times".
Avīzē teikts, ka brīdinājums ir nekonkrēts un ka Ņujorkas Bruklinas tilts un Sanfrancisko Goldengeitas tilts minēti tikai kā piemēri mērķiem, kurus varētu izraudzīties teroristi. Brīdinājumu par iespējamiem uzbrukumiem nenosauktās valsts valdība saņēmusi no avota, kas agrāk varas iestādēm sniedzis uzticamu informāciju.

ASV amatpersonas norādīja, ka šis ir jau otrais brīdinājums aizvadīto dažu mēnešu laikā par iespējamiem uzbrukumiem objektiem ASV. Pirmo reizi par šādiem draudiem bija informējis starptautiskā terorista Osamas bin Ladena palīgs Abū Zubajdahs, kuru amerikāņi ir aizturējuši. Nav zināms, vai abi brīdinājumi attiecas uz vieniem un tiem pašiem teroristu plāniem.

Tomēr šīs ziņas nebija iemesls Sanfrancisko Goldengeitas tilta apsardzes pastiprināšanai pagājušās nedēļas nogalē. Tilta drošību pastiprināti uzraudzīja pēc tam, kad kāds anonīms zvanītājs brīdināja, ka teroristi plāno ietriekties tiltā ar lidmašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!