Lielbritānijas policija pirmdien paziņoja, ka ir uzsākusi sarunas ar Afganistānas lidmašīnas nolaupītājiem pēc tās nolaišanās Stenstedas lidostā ziemeļos no Londonas.
"Mēs rīkojam sarunas. Mēs esam nodibinājuši kontaktu ar lidmašīnā esošajiem," sacīja Eseksas grāfistes policijas preses sekretāre. "Mūsu prioritāte šobrīd ir pasažieru labklājība," viņa piebilda.

Lielbritānijas varas iestādes arī mēģināja noskaidrot, cik ķīlnieku atrodas aviosabiedrības "Afghan Ariana" lidmašīnā "Boeing 727", kas svētdien tika nolaupīta Afganistānā.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) lidmašīnas iepriekšējās nolaišanās vietā Maskavā paziņoja, ka lidmašīnā bijuši 170 pasažieri, ieskaitot 20 sievietes un 23 bērnus. Visi Maskavā atbrīvotie 10 cilvēki bija vīrieši.

Britu policijas preses sekretāre atzina, ka ķīlnieku skaits ir lielāks par 140.

Kāds Afganistānas vēstniecības diplomāts Maskavā paziņoja, ka nolaupītāji pieprasījuši, lai Afganistānā valdošais grupējums "Taleban" atbrīvotu ieslodzītu opozīcijas pārstāvi Turamu Ismailu.

"Nolaupītāju vadonis ir Guls Aga. Viņš ir kopā ar vēl sešiem nolaupītājiem," sacīja diplomāts. Aga bija Kandaharas provinces gubernators, pirms 1996.gadā varu valstī pārņēma "Taleban".

Tomēr kāds vīrietis, kurš sevi nosauca par Gulu Agu, telefona sarunā ar AFP noliedza ziņas par savu atrašanos sagrābtajā lidmašīnā vai līdzdalību tās nolaupīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!