Virsskaņas pasažieru lidmašīnas "Concorde" atkal sāks lidot augustā, paziņoja Lielbritānijas aviosabiedrības "British Airways" pārstāvji.
Aviosabiedrības izpilddirektors Rods Edingtons gan atzina, ka degvielas bāku modernizācija prasīja vairāk laika par plānoto. Viņš to izskaidroja ar to, ka šīs unikālās lidmašīnas tika montētas ar rokām. Iepriekš aviosabiedrība cerēja "Concorde" izmantošanu atsākt jau maijā.

Modernizācijas darbi vēl nav beigušies un tikai pēc degvielas bāku apdares jaunu elementu izgatavošanas britu aviācijas regulēšanas dienesti dos "British Airways" licenci, kas dod tiesības izmantot "Concorde" lidmašīnas.

Aviosabiedrībai "Air France" piederošā "Concorde" pagājušā gada jūlijā aizdegās un nogāzās netālu no Parīzes Šarla de Golla lidostas, nogalinot 109 lidmašīnas pasažierus un apkalpes locekļus un četrus cilvēkus uz zemes. Plīsušas riepas atliekas pārsita zem spārna novietoto degvielas tvertni, izraisot smago avāriju, konstatēts izmeklēšanā.

Varas iestādes nekavējoties izņēma lidmašīnu no apgrozības, taču abas aviosabiedrības - "Air France" un "British Airways", kurām vienīgajām pieder šī prestižā lidmašīna, - apņēmās atrisināt tehniskās problēmas un atsākt "Concorde" ekspluatāciju šā gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!