Lielbritānijas aviokompānija "British Airways" gatavojas jau nākamā gada sākumā atsākt lidojumus ar virsskaņas pasažieru lidmašīnu "Concorde". Atsaucoties uz avotiem aviokompānijā, par to ziņo laikraksts "Sunday Telegraph".
Pēc laikraksta sniegtās informācijas, lidojumi pāri okeānam uz ASV lidostām varētu atsākties jau 2001. gada aprīlī vai pat martā.

Pašlaik pasaulē vienīgo pasažieru virsskaņas lidmašīnu komerciālu izmantošanu pārtrauca pēc traģiskās avārijas Parīzē jūlijā, kad gāja bojā vairāk nekā 100 cilvēku, jo gan "British Airways", gan "Air France" lidmašīnās "Concorde" atrada vairākas būtiskas drošības problēmas. Taču pēc veiktās modernizācijas un vairākiem svarīgiem uzlabojumiem lidmašīnas kļuvušas daudz drošākas un var atsākt regulārus lidojumus, uzskata "British Airways" vadība.

Arī britu lidojumu drošības dienesta pārstāvis sacījis aģentūrai "Press Association", ka ir "pilnīgi iespējams" atsākt lidojumus ar "Concorde" nākamajā pavasarī. Precīzu datumu, kad lidojumu atļauja atkal tiks dota, viņš gan nav varējis prognozēt.

Lielbritānijas un Francijas aviokompānijām ir pavisam 12 "Concorde" lidmašīnas, kas netiek izmantotas kopš 16. augusta. 25.jūlijā netālu no Parīzes notika "Air France" piederošās "Concorde" avārija, kurā gāja bojā 113 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!