Aviokompānija "British Airways Plc." (BA) trešdien paziņoja, ka papildus jau paziņoto 7200 darba vietu likvidēšanai tā likvidēs vēl 5800 darba vietu un līdz ar to pēdējos piecos mēnešos būs atlaidusi no darba gandrīz vienu ceturtdaļu savu darbinieku saskaņā ar jauno pārstrukturēšanas plānu, kura mērķis ir padarīt kompāniju atkal rentablu.
Šis divu gadu pārstrukturēšanas plāns Eiropas lielākajai aviosabiedrībai izmaksās 200 miljonus sterliņu mārciņu (181,8 miljoni latu), taču līdz 2004.gadam dos 650 miljonus sterliņu mārciņu ietaupījumu.

Cīnoties gan ar kritumu pieprasījumā pēc aviobiļetēm, kas vērojams pēc 11.septembra uzbrukumiem ASV, gan ar aizvien sīvāko konkurenci Eiropā ar aviokompānijām, kuras piedāvā atlaides, parādos iestigušajai aviosabiedrībai ir sagaidāmi lielākie finansiālie zaudējumi kopš brīža, kad tā pirms 15 gadiem tika privatizēta.

"Pārskata secinājumi liecina par ievērojamām izmaiņām kompānijā "British Airways", kas turpina samazināt izmaksas un ir izvirzījusi mērķi iegūt 10 procentu operatīvo peļņu," teikts kompānijas prezidenta Roda Edingtona paziņojumā.

Tuvo reisu tirgū Eiropā ar BA konkurē tādas lētās aviokompānijas kā "Ryanair Holdings Plc." un "easyJet Plc.", atņemot klientus aviokompānijām, kuras piedāvā pilna apjoma servisu.

Tomēr pagājušajā gadā BA pārdeva pati savu budžeta aviokompāniju "Go" un trešdien noliedza, ka tā varētu dibināt vēl vienu lēto aviokompāniju. Tā vietā BA gatavojas pārstrukturēt savas tuvo reisu operācijas Eiropā, lai konkurētu ar budžeta aviokompānijām, ieviešot biļešu tirdzniecību internetā, vienkāršojot biļešu cenu veidošanu un samazinot ceļojumu aģentūru komisijas naudu, kā arī efektīvāk izmantojot savas lidmašīnas.

Edingtonas teica, ka BA gatavojas pārdot piecas savas tālo reisu lidmašīnas "Boeing", pārcelt 16 Gatvikas lidostā bāzētās mazākās lidmašīnas uz Mančestru, līdz 2003.gadam samazinot Gatvikas lidostas caurlaides spēju par 52 procentiem salīdzinājumā ar 2001.gadu.

Astoņi maršruti no Gatvikas tiks pārcelti uz Hītrovas lidostu, kas ir starptautiskā lidosta ar vislielāko kustību pasaulē, un aviokompānijas gaisa flote līdz 2003.gada vasarai tiks samazināta par 49 lidmašīnām līdz 305 lidmašīnām, teikts BA paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!