Lielbritānijas aviokompānijas "British Airways" (BA) apkalpes sestdien uzsāka četru dienu streiku, protestējot pret plānoto atalgojuma samazinājumu un izmaiņām darba apstākļos.

BA sola, ka vairāk nekā trīs ceturtdaļas tās pasažieru - vairāk nekā 180 00 no 240 000 - streika laikā varēs lidot savos izvēlētajos maršrutos. Vēl 18% klientu pārvirzīti uz citām aviolīnijām, vai arī mainījuši savus plānus, lai izvairītos no streika radītajām neērtībām.

Pagājušajā sestdienā trīs dienu streiku jau sarīkoja BA apkalpojošais personāls. Kā norāda arodbiedrība, streiks kompānijai izmaksās 100 miljonus mārciņu, taču BA pirmdien paziņoja, ka tā no iepriekšējā streika zaudējusi vien septiņus miljonus.

BA, kas šajā biznesa gadā prognozē strādāt ar rekordlieliem zaudējumiem, vēlas pārskatīt apkalpojošā personāla darba nosacījumus, jo tie saņem lielāku algu nekā kolēģi citās aviokompānijās.

Taču arodbiedrība "Unite" iebilst pret plānotajām darba līguma izmaiņām, kuras paredz lidojumos izmantot mazāku skaitu apkalpojošā personāla, atalgojuma iesaldēšanu un citādākus darba nosacījumus jaunajiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!