Britu policija, kas izmeklē teroristu plānu uzspridzināt desmit lidmašīnas ceļā uz ASV, ieguvusi savā rīcībā "būtiski svarīgus materiālus", paziņojis Lielbritānijas iekšlietu ministrs Džons Rīds.
Runādams ASV televīzijas kanāla ABC programmā "This week", Rīds svētdienas vakarā teica, ka teroristu uzbrukuma draudi joprojām ir lieli.

"Varu sacīt, ka policija un drošības dienesti ir apmierināti, ka izmeklēšana ir devusi svarīgus materiālus, kas tiem ļauj virzīt uz priekšu juridisko procesu," sacīja Rīds.

"Teroristi turpina savus mēģinājumus uzbrukt ne vien šeit, bet arī citviet Eiropā," viņš piebilda.

Rīds neiedziļinājās materiālu detaļās, bet teica, ka apsūdzības tiks izvirzītas tuvākajās dažās dienās.

Policija vēl aizvien nopratina 23 Lielbritānijā dzimušos musulmaņus, lielākoties pakistāniešu izcelsmes, kuri tika apcietināti reidos, izmeklējot teroristu sazvērestību uzspridzināt desmit lidmašīnas ceļā no Lielbritānijas uz ASV.

Policijai pirmdien jāuzrāda apsūdzība, jāatbrīvo aizturētie vai jāpieprasa tiesnesim papildu laiks divu aizdomās turēto nopratināšanai. Pārējos 21 var turēt apcietinājumā līdz trešdienai.

Saskaņā ar pagājušajā mēneši dotajām pilnvarām ar tiesneša lēmumu terorismā aizdomās turētās personas var turēt apcietinājumā līdz 28 dienām bez apsūdzības izvirzīšanas.

Pakistāna arī apcietinājusi septiņas ar šo lietu saistītas personas, kuru vidū ir divi Lielbritānijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!