Karš Irākā ieiet izšķirošajā fāzē, bet, iespējams, būs nepieciešams ilgāks laiks, lai sakautu prezidenta Sadama Huseina režīmu, trešdien paziņoja Lielbritānijas spēku pavēlnieks Persijas līcī maršals Braiens Barridžs.
Intervijā radio BBC Barridžs sacīja, ka ASV un britu spēki piesardzīgi virzīsies uz Bagdādi, lai pēc iespējas mazāk ciestu Irākas mierīgie iedzīvotāji, un lai izvairītos no postījumiem.

Uz jautājumu, vai karš, kurš ilgst jau trīs nedēļas, tuvojas izšķirošajai fāzei, Barridžs ātri atteica: "Protams".

"Tomēr es gribētu uzsvērt, ka izšķirošā fāze bieži vien prasa laiku, tādēļ es negribētu radīt iespaidu, ka karš beigsies pāris dienu laikā," viņš teica.

"Mums ļoti uzmanīgi jātuvojas Bagdādei, kā mēs to darījām Basrā, jo mēs nevēlamies nodarīt šai vietai vairāk postījumu, nekā nepieciešams, un mēs noteikti nevēlamies palielināt civiliedzīvotāju upuru skaitu," sacīja maršals.

Britu spēki ir koncentrējušies ap Basru, bet vēl nav to ieņēmuši, jo pretestību izrāda Sadamam Huseinam lojāli paramilitārie kaujinieki.

Bagdādi aplenkušas trīs elitārās Republikas gvardes divīzijas, tomēr nav zināms, cik lielus zaudējumus šīm divīzijām nodarījuši ASV vadītās koalīcijas spēki, kas katru dienu bombardē Irākas galvaspilsētu un tās apkaimi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!