Foto: Shutterstock
Diezgan klasiska Olivjē salātu jeb rasola recepte - ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labu desu, zaļajiem zirnīšiem un pārējām, labi zināmajām, sastāvdaļām.

::recepte::

Katlā vāra kartupeļus un burkānus līdz mīksti.

Atsevišķā katliņā vāra olas ~ 15 minūtes, lai ir stingras.

Kad gatavs, atdzesē.

Kartupeļus un burkānus sagriež smalkos kubiņos un ber lielā traukā. Saspaida olas (es parasti ar dakšiņu uz šķīvīša saspiežu) un liek klāt.

Doktordesu un žāvēto gaļiņu (ja ir) arī smalki sagriež un liek klāt.

Smalki sagriež marinētos gurķīšus un ber klāt. Zirnīšus nokāš no suliņas un liek klāt.

Sajauc bļodiņā skābo krējumu ar majonēzi pusi uz pusi un pārlej salātus.

Pievieno sāli, piparus, sinepes un apmaisa. Liek ledusskapī lai atdziest.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
0.5 lmarinēti gurķi0.5 lkonservēti zaļie zirnīši6 gab.vārīti kartupeļi3 gab.vārīti burkāni3 gab.vārītas olas0.5 kgdoktordesa krējums un majonēze (50:50) sāls malti melnie pipari1 TKsinepes300 gžāvēta gaļa

Sagatavošana

1

Katlā vāra kartupeļus un burkānus līdz mīksti.

2

Atsevišķā katliņā vāra olas ~ 15 minūtes, lai ir stingras.

3

Kad gatavs, atdzesē.

4

Kartupeļus un burkānus sagriež smalkos kubiņos un ber lielā traukā. Saspaida olas (es parasti ar dakšiņu uz šķīvīša saspiežu) un liek klāt.

5

Doktordesu un žāvēto gaļiņu (ja ir) arī smalki sagriež un liek klāt.

6

Smalki sagriež marinētos gurķīšus un ber klāt. Zirnīšus nokāš no suliņas un liek klāt.

7

Sajauc bļodiņā skābo krējumu ar majonēzi pusi uz pusi un pārlej salātus.

8

Pievieno sāli, piparus, sinepes un apmaisa. Liek ledusskapī lai atdziest.

Iesūtīja: Klondīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!