Foto: Kadrs no video
Izmisuši Austrumeiropas imigranti nabadzībā un netīrība dzīvo senā alu sistēmā pie Mersijas upes Mančestras piepilsētā, vēsta britu laikraksts "The Daily Mail".

Otrā pasaules kara laikā smilšakmens klintī virs upes esošajās alās no vācu gaisa spēku bombardēšanas slēpās Stokportas iedzīvotāji, bet 70 gadus pēc kara beigām te mājvietu raduši izmisušie austrumeiropieši, raksta laikraksts.

Viens no alas iemītniekiem ir igaunis, kurš identificē sevi tikai ar iniciāļiem KP. "Nav labi," ir vienīgais ko viņš lauzītā angļu valodā pasaka brienot pāri atkritumiem, apraksta "The Daily Mail".

Laikraksts norāda, ka šo cilvēku dzīves apstākļi liecina, cik tālu austrumeiropieši ir gatavi iet, lai tikai paliktu Lielbritānijā.

Saskaņā ar bezpajumtnieku labdarības organizācijas "Wellspring" informāciju alās jebkurā laikā var sastapt līdz četriem iemītniekiem. Daži aizmiguši austrumeiropieši pat esot iekrituši upē, bet citi cietuši no ļaunprātīgiem dedzinātājiem, stāsta organizācijas projektu vadītājs Džonatans Billings.

"Neviens nevēlas redzēt, ka cilvēki dzīvo alās," norāda Billings.

Šīs alas cilvēki izrakuši jau 17. gadsimtā. Daļu no tām Otrā pasaules kara laikā izmantoja par bumbu patvertni aptuveni 6500 cilvēkiem, bet nesen tās atvērtas kā tūrisma objekts.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka bērnu dienās gājuši uz alām spēlēties, bet esot šokēti dzirdēt, ka 2013. gadā tajās dzīvo cilvēki, raksta laikraksts.

Fotogrāfijas no austrumeiropiešu apdzīvotajām alām var apskatīt šeit. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!