Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāds britu pāris zem savas mājas dzīvojamās istabas grīdas atklājuši senu aku, pēc tam, kad 25 gadus nav varējuši saprast, kāpēc istabas grīda zem dīvāna ir iegrimusi, vēsta laikraksts "The Telegraph".

Mājas saimnieks Plimutas pilsētā atklāja, ka vienmēr ir gribējis noskaidrot, kas atrodas zem grīdas, jo jau agrāk, mainot grīdas sijas, novērojis nelielu zemes virsmas padziļinājumu.

Interesi apmierināt Kolinam Stīram gan izdevies tikai pēc aiziešanas pensijā. Sākot rakt zemi zem istabas grīdas, pensionētais ierēdnis atklājis senu aku. Pieaicinot palīgā savu draugu, Stīrs sācis aku atrakt, atrodot tajā zobenu.

Aka varētu būt datējama ar 16. gadsimtu, bet precīzu tās vecumu vēl jānosaka, norāda saimnieks. Līdz 1895. gadam vieta, kurā atrodas māja, esot bijusi mežaina, izpētījis Stīrs. Bet 16. gadsimtā tika izveidota pilsētas ūdens apgādes sistēma, norāda pensionārs.

Tagad saimnieks aku ir izgaismojis un pārklājis ar caurspīdīgu lūku, norādot, ka vēlas precīzāk noskaidrot atraduma vecumu un vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!