Foto: Reuters/Scanpix
Londonā jauniešu sarīkoto grautiņu dalībnieki izceļas ar tik lielu niknumu pret likumsargiem, ka daudzi no viņiem ir šokēti, atzinusi Londonas policijas vadība, pirmdien informē raidsabiedrība BBC.

Metropoles policijas pārstāve Kristīna Džonsa pavēstījusi, ka "policisti ir šokēti par nevaldāmo vardarbību, kas tiek vērsta pret viņiem. Svētdien ievainojumus guvuši deviņi policisti papildus 26 ievainotajiem sestdien."

"Mēs gan necietīsim šo nepieļaujamo vardarbību. Izmeklēšana turpinās, lai noziedznieki stātos tiesas priekšā," norādījusi Džonsa.

Jau vēstīts, ka nekārtību rīkotāji apmētā policistus ar akmeņiem un dauza viņu automašīnas.

Paralēli tiek dedzinātas uz ielām atstātās automašīnas un ēkas. Londonas ugunsdzēsības departaments nedēļas nogalē saņēmis vairākus izsaukumus uz nopietniem ugunsgrēkiem. Tajā skaitā liesmas bija pārņēmušas lielveikalu Brikstonā. Patlaban ugunsnelaimes izdevies ierobežot vai apdzēst.

Kā ziņots, grautiņi, kas sestdien izcēlās Totenhemas rajonā pārņēmuši arī citus blakus esošos rajonus.

Tiek lēsts, ka nekārtību rezultātā jau nodarīti vairākus miljonus mārciņu lieli zaudējumi.

Jau vēstīts, ka sestdien pie policijas ēkas Totenemā notika mierīga protesta akcija pret to, ka ceturtdien apšaudē ar policiju gāja bojā kāds 29 gadus vecs vīrietis, taču pēc tam vairāki simti cilvēki sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīt veikalus.

Bojā gājušā vīrieša Marka Dagana radinieki nosodījuši vardarbību. Viņi arī noliedz, ka Dagans būtu gangsteris. Viņš bijis četru bērnu tēvs un ģimenes apgādnieks. Pagaidām nav zināms, kas licis vīrietim atklāt uguni uz policistiem, kad tie apturējuši viņa mašīnu pārbaudei.

Pārbaude veiktas operācijas "Trident" ietvaros, kuras mērķis bijis izmeklēt noziegumus ar šaujamieroču izmantošanu Londonas āfrikāņu un izceļotāju no Karību salām kopienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!