Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar piekaramo atslēdziņu aizslēgtā sporta somā miruša atrastā britu izlūkdienesta darbinieka nāve varētu būt nevis slepkavība, bet gan nelaimes gadījums, par policijas paziņojumu vēsta raidsabiedrība BBC.

31 gadu vecais ārējās izlūkošanas dienesta MI6 darbinieks Garets Viljams atrasts miris savā dzīvoklī Londonā 2010. gada augustā. Līķis atradās ar rāvējslēdzēju aizvērtā un ar piekaramo atslēdziņu aizslēgtā sporta somā, kas ievietota tukšā vannā. Vēl pagājušajā gadā izmeklētāji uzskatīja, ka vīrietis ir noslepkavots.

Tomēr pēc liecību atkārtotas pārskatīšanas policija savas domas mainījusi. "Ir vairāk ticams", ka viņa nāvē nav iesaistītas citas personas, paziņoja izmeklētājs Martins Hevits. "Teorētiski ir iespējams", ka viņš pats varēja aizslēgt somu no ārpuses, trešdien skaidroja policijas pārstāvis.

Izmeklētājiem neesot liecību, ka Vijams būtu vēlējies izdarīt pašnāvību.

MI6 darbinieka līķi policija atrada pēc tam, kad kolēģi izteikuši bažas par biedra likteni. Līķa sekcijā nāves iemeslu noskaidrot neizdevās, jo jau deviņas dienas mirušais ķermenis bija daļēji sadalījies.

Izmeklēšanas laikā viens no galvenajiem jautājumiem bija noskaidrot, vai bojāgājušais pats varēja aizslēgt somu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!