Palestīniešu atbalsta kustības organizētā "Brīvības flotile" ar Gazas joslai paredzētu palīdzības kravu sestdien bija starptautiskajos ūdeņos Kipras piekrastē, akcijas dalībniekiem gaidot, kad viņiem pievienosies Eiropas Parlamenta deputātu grupa, lai tad kopīgi varētu turpināt ceļu uz Gazas joslu.

Organizētāji patlaban risina sarunas ar Nikosijas varasiestādēm, mēģinot panākt izkārtojumu, ka eiroparlamentārieši no Kipras var doties uz flotiles kuģiem.

Sagaidāms, ka flotile, kas Gazas joslas palestīniešiem ved 10 000 tonnu smagu kravu - būvmateriālus un citas preces -, Kipras piekrasti atstās piektdien pēcpusdienā, cerot sasniegt Gazas krastus sestdien dienas laikā.

Izraēla, kas īsteno Gazas joslas blokādi, draudējusi nepieļaut, ka "Brīvības flotile" sasniedz palestīniešu teritorijas.

Savukārt Gazas joslā kustības "Hamas" valdības vadītājs Ismails Hanija sacīja, ka flotile ieies vēsturē. "Mēs pieredzam vēsturisku brīdi," sacīja premjers. Flotile "raida spēcīgu signālu, ka Gazas joslai noteiktā blokāde var tikt salauzta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!