Bruņotais vīrietis, kuru ASV Kolumbijas federālā apgabala policija trešdien arestēja netālu no Baltā nama, nebija iekļuvis Baltā nama teritorijā, paziņoja policija.
Likuma sargi uz dienvidiem no Baltā nama Vašingtonas centrā pulksten 11.36 pēc vietējā laika (18.36 pēc Latvijas laika) arestēja 47 gadus vecu vīrieti ar šaujamieroci. Vīrietis nevēlējās padoties, tādēļ policisti bija spiesti atklāt uguni. Aizdomās turētais tika ievainots celī un nogādāts Džordža Vašingtona Universitātes slimnīcā.

Aizturētā vīrieša rīcības motīvi pagaidām vēl nav noskaidroti, bet iespējams, ka viņš gribējis izdarīt pašnāvību, pastāstīja policijas pārstāvis Maikls Smits.

Slepenā dienesta, kas apsargā Balto namu, amatpersonas paziņojušas, ka incidentā nav iesaistītas citas personas.

Desmitiem Baltā nama apsardzes darbinieku un policistu incidenta dēļ izsludināja trauksmi un norobežoja aleju, kas šķir ASV prezidenta rezidenci un Finansu ministrijas ēku. Apsargi ar automātiem ielenca prezidenta rezidenci, bet citi ieņēma pozīcijas uz ēkas jumta.

Incidenta brīdī prezidents Bušs atradies savā rezidencē, paziņoja viņa preses sekretārs Ari Fleišers.

"Prezidents nebija apdraudēts," uzsvēra Fleišers, atsakoties sniegt sīkāku informāciju.

Ir pretrunīgas ziņas par to, cik šāvienu izskanēja Baltā nama apkaimē. Aculiecinieku stāstos tiek minēti viens līdz trīs šāvieni.

Kāds aculiecinieks telekompānijai CNN pastāstīja, ka dzirdējis policistu sakām: "Nometiet ieroci! Tam nav jānotiek šādi, mēs varam aprunāties". Pēc brīža vīrietis ticis ievainots ar vienu šāvienu celī un policisti viņu sagūstījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!