Foto: AFP/Scanpix
Bulgārija piektdien paziņoja, ka ir gatava nosūtīt armiju savu robežu nostiprināšanai ar Grieķiju un Maķedoniju, lai apturētu pieaugošo nelegālo imigrantu plūsmu no šīm valstīm.

Kā ziņots, ceturtdien Maķedonija nelegālo imigrantu plūsmas dēļ izsludināja ārkārtas stāvokli un slēdza robežu ar Grieķiju.

Šis solis var likt imigrantu plūsmai virzīties uz Bulgāriju.

"Saistībā ar sarežģīto situāciju kaimiņvalstīs un ar bēgļu viļņiem Aizsardzības ministrija kopīgi ar Iekšlietu ministriju ierosinās konkrētus pasākumus valsts robežas nodrošināšanai," teikts Aizsardzības ministrijas izplatītajā paziņojumā. "Bruņotie spēki (..) īstenos kopīgas darbības ar robežpoliciju, lai pastiprinātu robežkontroli."

Tikmēr iekšlietu ministre Rumjana Bačvarova žurnālistiem atzina, ka pagaidām Sofija nav novērojusi nelegālo imigrantu skaita "nopietnu pieaugumu".

Tomēr viņa piebilda, ka piektdien tiksies ar premjerministru Boiko Borisovu, lai apspriestu papildu drošības pasākumus.

Līdz šim Bulgārija galveno vērību pievērsa nelegālo imigrantu plūsmas apturēšanai pār robežu ar Turciju, uz kurieni tika nosūtīti 1000 vīru lieli policijas papildspēki un kur uzbūvēts 30 kilometrus garš žogs, kas šobrīd tiek pagarināts.

Pagaidām bulgāru amatpersonas neatklāj, kad karavīri varētu tikt nosūtīti uz robežu un cik liels varētu būt to skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!