Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bulgārijas Lauksaimniecības ministre Desislava Taņeva augļu un dārzeņu audzētājiem privātā sarunā brīdinājusi klusēt par Eiropas Savienības finansētu programmu, kurā esot naudas plūsmas problēmas, atsaucoties uz bulgāru mediju "Bivol", raksta "Eur Activ".

"Es rosinu būt vienotiem, ka nekādas krāpšanās nav un viss ir kārtībā vai arī viņi [Briseles institūcijas] šo [programmas finansēšanu] apturēs," kādā video ierakstītā sarunā paudusi ministre.

Tādējādi Taņeva atbildējusi audzētāju asociācijas "Bulgāru paprika" prezidentam Georgijam Vasiļevam, kurš politiķei norādījis, ka 22 tās biedri ziņojuši par pārāk liela finansējuma saņemšanu no ES finansētās programmas. Vasiļevs izteicis bažas, ka tas tikai norāda uz nepilnībām kopējā finansējuma sadalē un aicināja ministri atklāt formulu, kā finansējums tiek piešķirts.

Savukārt Taņeva atbildē brīdinājusi, ka jebkādu nepilnību ziņošana varētu apturēt naudas piešķiršanu programmai.

Tiesa, pēc video publicēšanas ministre "Bivol" norādījusi, ka viņas teiktais ir izrauts no konteksta, kā arī pauda, ka tā publicēšana esot "politisks uzbrukums", nepaskaidrojot, ko gan citu viņa ar šiem vārdiem vēlējusies paust.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!