ASV prezidents Džrodžs Bušs sestdien ieradās vizītē Vatikānā, lai tiktos ar Romas katoļu pāvestu Benediktu XVI.
Bušs, kurš pats ir metodistu baznīcas loceklis, Vatikānu kā ASV prezidents apmeklē jau ceturto reizi.

ASV prezidents pēc tikšanās ar Itālijas prezidentu Džordžo Napolitānu savas sievas pavadībā šķērsoja Romas Tibras upi un ieradās Vatikānā, kur viņu Šveices gvardi pavadīja uz pāvesta privāto kabinetu.

Buša un pāvesta saruna ilga aptuveni 30 minūtes, kuru laikā Benedikts XVI pauda bažas par situāciju Irākā un tās kristiešu kopienas kritisko stāvokli.

Pāvests ar Bušu arī apspriedās par situāciju Tuvajos Austrumos, Izraēlas un palestīniešu konfliktu un situāciju Libānā, kā arī par ekonomisko attīstību Āfrikā.

Bušs gan sava īsā apmeklējuma laikā pamanījies nošokēt Vatikāna žurnālistus, pāvestu uzrunājot par "seru", tradicionālā "jūsu svētība" vietā.

Savukārt pēc tikšanās ar pāvestu Bušu piemeklēja transporta problēmas, kuru dēļ ASV prezidentam pa Romas ielām nācās pārvietoties ar kājām.

Pēc Vatikāna apmeklējuma Bušs tika vests uz ASV vēstniecības ēku Romā, bet ceļā salūza viņa automašīna.

Pēc brīža notikumu vietā tika atgādāta rezerves prezidenta automašīna un Bušs turpināja savu ceļu. Taču otrā automašīna izrādījās pārāk plata, lai varētu izbraukt cauri vēstniecības vārtiem, tāpēc atlikušo ceļu ASV prezidentam nācās mērot kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!