"Darbs nav bijis viegls, bet nepieciešams amerikāņu drošībai, Irākas cerībām un mieram pasaulē," par Irākas kampaņu teicis ASV prezidents Džordžs Bušs, kurš svētdien ieradies atvadu vizītē šajā Tuvo Austrumu valstī, ziņo BBC.
Bušs Irākā ticies ar valsts valdības pārstāvjiem, kā arī apciemot Irākā dislocētos amerikāņu karavīrus. Viņš paudis gandarījumu, ka vēl paguvis pirms sava prezidenta pilnvaru termiņa beigām vēlreiz apmeklēt šo valsti. Šī ir jau ceturtā Buša vizīte Irākā kopš 2003. gadā sāktā Irākas kara, kura rezultātā tika gāzta Sadama Huseina valdība un amerikāņiem nācās iesaistīties cīņā pret dažādiem kaujinieku grupējumiem un teroristiem pašnāvniekiem.


Viens no vizītes mērķiem bija atzīmēt jaunas vienošanās noslēgšanu starp abām valstīm, kas dod ASV spēkiem tiesības uzturēties Irākā līdz 2011. gada beigām. Bušs šo vienošanos nodēvēja par abu valstu "draudzības zīmi, kas palīdzēs irākiešiem aptvert brīvas sabiedrības vērtības." Savukārt Irākas prezidents Džalals Talabani savā uzrunā nodēvējis Bušu par dižu irākiešu tautas draugu, kas palīdzējis atbrīvot valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!