Baraka Obamas ievēlēšana ASV prezidenta amatā ir ASV cerība un lepnums, ceturtdien savā atvadu runā paziņoja ASV prezidents Džordžs Bušs, mudinot amerikāņus būt vienotiem, lai pārvarētu terorismu un ekonomisko krīzi.

Obama, kurš 20. janvārī stāsies amatā, kļūstot par pirmo ASV melnādaino prezidentu, ir "cilvēks, kura vēsture parāda mūsu zemes nezūdošos solījumus", sacīja Bušs.

"Šis ir cerību un lepnuma brīdis visai mūsu nācijai. Un es pievienojos visiem amerikāņiem, novēlot visu to labāko jaunievēlētajam prezidentam Obamam, viņa sievai Mišelai un abām viņu skaistajām meitām," sacīja aizejošais ASV prezidents.

Bušs savā uzrunā arī stingri aizstāvēja paveikto prezidentūras astoņos gados, kas piedzīvoja 11. septembra terora aktus, karu Afganistānā un Irākā, postošo viesuļvētru "Katrīna" un 70 gados nopietnāko ekonomisko krīzi.

"Ir lietas, kuras es darītu savādāk, ja man būtu tāda iespēja. Jūs varat nepiekrist dažiem maniem smagajiem lēmumiem. Bet es ceru, ka jūs varat piekrist, ka es biju gatavs pieņemt šos smagos lēmumus," norādīja Bušs.

Aizejošais ASV prezidents arī atzina, ka viņš savu amatu pamet grūtā situācijā, kad valsts ir iesaistīta divos nepabeigtos karos un kas teroristi vēl joprojām ir gatavi uzbrukt amerikāņiem.

"Kaut arī mūsu nācija ir lielākā drošībā, nekā pirms septiņiem gadiem, vislielākos draudus mūsu tautai vēl joprojām rada teroristi," brīdināja Bušs.

"Mēs nevaram paļauties pašapmierinātībai. Mums jāsaglabā modrība. Tajā pašā laikā mums jāturpina strādāt pasaulē ar pārliecību un skaidru mērķi," sacīja aizejošais ASV prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!