ASV prezidents Džordžs Bušs uzreiz pēc Krievijas prezidenta oficiālo rezultātu paziņošanas piezvanījis jaunajam prezidentam Dmitrijam Medvedevam un apsveicis viņu ar ievēlēšanu amatā, Vašingtonas žurnālistiem paziņojusi Baltā nama preses sekretāre Dana Perino.
"Viņiem bija ļoti laba pirmā saruna," teikusi Perino. "Bušs atgādinājis Medvedevam, ka 2004. gadā kādā starptautiskā pasākumā viņi jau tikušies un viņiem bijusi īsa saruna."

Bušs Medvedevam izteicis cerību, ka turpmākā ASV un Krievijas sadarbība būs konstruktīva un valstis turpinās uzticības pilno un godīgo dialogu, kas aizsācies Putina valdīšanas laikā.

"Ir daudz dažādu veidu, kā sadarboties ar vēlēšanās uzvarējušo prezidentu Medvedevu, un mēs ar nepacietību gaidām iespēju sākt ar viņu sadarboties," Buša teikto komentējusi preses sekretāre.

Atgādinām, ka pēc visu vēlēšanas biļetenu saskaitīšanas Medvedevs ieguva 70,28% vēlētāju balsu, bet savā amatā jaunais prezidents stāsies 7. maijā.

Saskaņā ar Perino teikto, laika posmā līdz Medvedeva inaugurācijai Bušs turpinās līdz šim veiksmīgo sadarbību ar prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!