Čavess tomēr atgriezies dzimtenē

Delfi

Foto: Reuters/Scanpix
Venecuēlas prezidents Hugo Čavess tomēr atgriezies dzimtenē no ārstēšanās Kubā, lai gan aizkavēšanās bija radījusi spekulācijas par iespējamo prezidenta veselības stāvokļa saasināšanos. Atgriežoties Venecuēlā, Čavess uzstājies ar nelielu runu televīzijā.

TV parādīja sižetu, ka Čavess bez palīdzības izkāpj no lidmašīnas, kā viņu sveic radinieki, ministri un viceprezidents. „Sociālistiskā revolūcija ir neizbēgama," uzrunā tautai teicis Čavess, novēlot venecuēliešiem laimīgas Lieldienas. Apstarošanas terapija esot noritējusi veiksmīgi, Čavess ir apņēmīgs uzveikt slimību un piedalīties rudenī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

"Delfi" jau vēstīja, ka šonedēļ pasaules medijos tika izteiktas aizdomas, ka Čavesam pēc apstarošanas terapijas kursa, kuru viņš iziet Kubas galvaspilsētā Havanā, sākušās jaunas veselības problēmas gremošanas orgānos. Pagājušās nedēļas nogalē Venecuēlas prezidents jau septīto reizi kopš pērnā gada vasaras devās uz Kubu, lai ārstētos. Aizdomas izraisījis fakts, ka, atšķirībā no citām reizēm, ne mikroblogošanas tīklā Twitter ne Venecuēlas nacionālajā televīzijā neparādījās jaunas ziņas no Čavesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!