Stambulā ceturtdienas pēcpusdienā nolaupītā Krievijas aviosabiedrības "Vnukovskije avioļiņiji" pasažieru lidmašīna "Tu-154" ar 162 pasažieriem nolaidusies Saūda Arābijas teritorijā. Tomēr par tās nolaišanās precīzu vietu sniegtas pretrunīgas ziņas - sākotnēji par nolaišanās vietu tika minēta Džidas pilsēta, bet vēlāk - Medina.
Nedaudz vēlāk lidostas amatpersonas apstiprināja, ka lidmašīna patiešām nolaidusies musulmaņu otrajā svētākajā pilsētā Medinā. Tajā dzīvo ap 500 000 iedzīvotāju, bet nemusulmaņiem tur ieeja liegta.

Uz lidostu nosūtītas Saūda Arābijas specvienības. Arī Krievija paudusi gatavību jebkurā brīdī nosūtīt Federālā drošības dienesta specvienību.

Lidmašīna tika nolaupīta pēc pacelšanās no Stambulas lidostas Turcijā. Divi ar nažiem bruņojušies čečeni ievainoja vienu apkalpes locekli un pieprasīja mainīt virzienu.

Pēc Stambulas lidostas darbinieku teiktā, no radiosarunām bijis iespējams noprast, ka nolaupītāji varētu būt čečeni. Aviosabiedrības "Vnukovo Airlines" lainerī "Tu-154" atrodas 162 pasažieri un 12 apkalpes locekļi. Pasažieru vidū ir mazs bērns.

Lidmašīna pacēlās no Stambulas Ataturka starptautiskās lidostas 13.30 pēc vietējā laika, kas ir vienāds ar Latvijas laiku, un tika nolaupīta pusstundu vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!