Foto: Shutterstock

Čehijas valdība apsver plānu dezinformācijas kriminalizēšanai, vēsta Čehijas mediji.

Plāna saturs vēl nav publiskots, bet mediji ziņo, ka iecerēts precizēt dezinformācijas juridisko statusu un pielāgot krimināllikumu.

"Notiek lielas ekspertu diskusijas par to, vai pašreizējais krimināllikums ir vai nav pietiekams, lai risinātu dezinformācijas gadījumus," intervijā izdevumam "Seznam Zprávy" norādīja valdības pilnvarotais mediju un dezinformācijas jautājumos Mihals Klima.

Viņš pauda viedokli, ka pašreizējā likumdošana pietiekami neaptver jautājumu par viltus ziņām un likumi ir jāpadara skaidrāki.

Jaunā plāna ietvaros valdība ierosinājusi pieņemt likumu, kas ļautu varasiestādēm nobloķēt dezinformācijas vietnes, kas apdraud nacionālo drošību. Tas attiektos tikai uz dezinformāciju, kas nāk no ārvalstīm, piebilda Klima.

Paredzēts arī atvēlēt divus miljonus eiro nevalstiskajām organizācijām, kas cīnās pret dezinformāciju, un četrus miljonus eiro Čehijas medijiem. Lai gan finansējuma sadalījums vēl nav skaidrs, Klima ļāva noprast, ka šie līdzekļi būtu pieejami gan lielajiem, gan mazajiem un jaunajiem medijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!