Gandrīz 60 procenti Čehijas iedzīvotāju atbalsta pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), liecina sabiedriskās domas aptaujas rezultāti. Čehija ir labāko ES kandidātvalstu vidū, kas cer pievienoties savienībai 2004.gadā.
Valsts sabiedriskās domas pētījumu centra CVVM laikā no 25.februāra līdz 4.martam veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 59 procenti respondentu atbalsta valsts centienus pievienoties ES, bet 25 procenti iestājas pret to.

Ja balsošana notiktu jau tagad, tad tikai 48 procenti Čehijas iedzīvotāju būtu gatavi balsot par pievienošanos ES. Tas ir līdz šim lielākais rādītājs. Salīdzinoši - novembrī tā domāja 44 procenti respondentu.

Vispārējais atbalsts iestājai ES salīdzinoši 2001.gada novembrī bija 57 procenti, bet pagājušā gada jūlijā - 54 procenti. Aptaujā piedalījās 1083 Čehijas iedzīvotāji, kas vecāki par 15 gadiem.

Aptaujas rezultāti liecina, ka čehi ir pārvarējuši vēsuma periodu pret pievienošanos ES, kas sākās pagājušajā gadā, kad 15 valstu bloks nolēma aizliegt kandidātvalstu pilsoņiem strādāt pašreizējās ES valstīs vairākus gadus pēc paplašināšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!