Čehijas parlamenta apakšnams trešdien nobalsoja par deputāta imunitātes atņemšanu Jozefam Vondriškam, kuru tur aizdomās par politieslodzīto spīdzināšanu komunistiskā režīma ērā.
Deputāts Vondruška Čehijas parlamentā pārstāv komunistus kopš 2002.gada, bet iepriekšējā režīma laikā viņš bija Minkovices darba nometnes sargs.

Pagājušajā gadā komunistu avīzei "Halo Noviny" viņš paziņoja - "lepojos, ka esmu pasargājis godīgus pilsoņus no dažādiem parazītiem."

Būdams darba nometnes sargs, Vondruška mēdzis sist ieslodzītos režīma oponentus, teikts nesen publicētās liecībās.

Parlaments atņēma Vondruškam imunitāti, atsaucoties uz prokuratūras pieprasījumu, kas ir uzsākusi izmeklēšanu saistībā ar ļaunprātīgu pilnvaru izmantošanu.

Izmeklēšanas materiālos ir ietvertas bijušo ieslodzīto liecības, sacīja parlamenta deputātu imunitātes jautājumu komisijas vadītājs Miloslavs Kala.

"Es tikai darīju savu darbu - darbu, kas ir vajadzīgs valstij visos laikos. Es strādāju godīgi un atbildīgi," parlamentam skaidroja Vondruška.

Par ieslodzīto spīdzināšanu apsūdzētais deputāts priecājies par savu amatu un varu, žurnālam "Respekt" stāstījis bijušais Minkovices darba nometnes ieslodzītais, bijušais Čehijas vides ministrs Ivans Dejmals.

Dzīve nometnē bija pastāvīgs stress un ieslodzītajiem bija jāstrādā kā vergiem, uzsvēra Dejmals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!