Foto: F64
Milānas tiesa izvirzījusi apsūdzību četrām pasaules vadošām bankām saistībā ar Itālijas pārtikas kompānijas "Parmalat" bankrotu, trešdien pavēstīja ziņu aģentūra "Ansa".
Kopumā 13 ASV kredītiestāžu "Citigroup" un "Morgan Stanley", Šveices UBS, kā arī Vācijas bankas "
Deutsche Bank
" vadības pārstāvjiem jāierodas tiesas sēdē 2008.gada 22.janvārī, lai sniegtu liecības.

Tiesa uzskata, ka banku pārstāvji, veicot operācijas ar vērtspapīriem, zinājuši par "Parmalat" finansiālā stāvokļa nestabilitāti un apzināti maldinājuši investorus, tādejādi panākot kapitālieguldījumus uzņēmumā, vēsta "Bloomberg".

"Tiesnesis ir apstrīdami interpretējis likumu, un mēs gatavojamies apstrīdēt viņa lēmumu tiesā," norādīja UBS advokāts Džuzepe Bana.

Arī ASV bankas plāno iesniegt prasību tiesā.

Kā ziņots, "Parmalat", kas bija viena no pazīstamākajām Itālijas kompānijām, 2003.gada beigās šokēja investorus, paziņojot, ka tās grāmatvedībā trūkst gandrīz četru miljardu eiro (2,8 miljardu latu). "Parmalat" parādi tobrīd bija pārsnieguši 14 miljardus eiro (9,84 miljardus latu). Pēc bankrota pieteikuma iesniegšanas kompānija tika nodota administratora pārvaldīšanā un ir samazinājusi savu darbību.

2005.gadā pēc astoņu mēnešu izmeklēšanas "Parmalat" bijušajiem vadītājiem tika izvirzītas apsūdzības par tirgus krāpšanu, nepareizu grāmatvedības uzskaiti un regulatoru noteikumu neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!