Teroristu nolaupītās ceturtās lidmašīnas pasažieri varētu būt sadumpojušies un novirzījuši ar nazi bruņotos uzbrucējus no svarīgākiem mērķiem par Pensilvānijas štata daļu, kur lidaparāts nogāzās.
Laikraksts "The Washington Post" raksta, ka vismaz divi lidmašīnas pasažieri izmantoja savus mobilos telefonus, lai ziņotu par savu nodomu uzbrukt teroristiem, kuri bija sagrābuši lidaparātu.

Šajā aviosabiedrības "United Airlines" lidmašīnā atradās 38 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi. Lidmašīnas aizmugurējā daļā sadzītajiem pasažieriem kaut kādā veidā bija izdevies uzzināt, ka divas citas nolaupītās lidmašīnas jau ietriekušās Pasaules Tirdzniecības centrā Ņujorkā.

31 gadu vecais pasažieris Džeremijs Gliks piezvanīja savai sievai Ņūdžersijā un sacīja, ka vairāki vīrieši nolēmuši pretoties uzbrucējiem. "Viņi grasījās nepieļaut neko, ko [teroristi] plānoja. Viņš zināja, ka to apturēšana prasīs visu dzīvības. Bet viņš bija mans māsasvīrs. Viņš bija cilvēks, kas pieradis uzņemties atbildību," laikrakstam sacīja Glika sievasbrālis Duglass Hērvits.

Gliks savai sievai sacīja, ka trīs vīrieši no Tuvajiem Austrumiem ar sarkaniem lakatiem ap galvu, bruņoti ar nažiem un kasti, kurā, kā viņi apgalvoja, atrodas bumba, pārņēmuši lidojuma vadību.

Lidmašīnas katastrofas vietā Pensilvānijas kongresmenis Džons Mērta sacīja laikrakstam, ka, viņaprāt, pie lidmašīnas kontrolierīcēm notika kautiņš, kā rezultātā lidmašīnas kurss mainīts. "Tur bija sadursme un kāds varonīgi turēja lidmašīnas kursu prom no Vašingtonas," viņš sacīja.

Arī cits pasažieris, Kalifornijas uzņēmējs Tomass Bārnets piezvanīja savai sievai un pateica, ka viens pasažieris jau ir nodurts. Viņš piebilda, ka trīs pasažieri grasās pretoties teroristiem.

Uzskata, ka šo teroristu iespējamais mērķis bija ASV prezidenta rezidence Kempdeividā Mērilendas štatā. Cita lidmašīna, kura ietriecās Pentagonā, domājams, lidoja uz Balto namu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!