Foto: AFP/Scanpix

Francijas medijos un sociālajos tīklos "Charlie Hebdo" slaktiņā nosauktais trešais līdzdalībnieks Murads Hamids izrādījies nevainīgs pusaudzis, apstiprināja policija.

18 gadus vecais vidusskolnieks Hamids dzīvo kopā ar vecākiem Šarlevilā-Mezjērā Francijas ziemeļos. Viņa māsa ir precējusies ar vienu no slaktiņa sarīkotājiem Šerifu Kuaši.

Pēc brāļu Kuaši sarīkotā slaktiņa "Charlie Hebdo" redakcijā trešdien medijos un sociālajos tīklos plaši izskanēja Hamida vārds, viņu dēvējot par līdzdalībnieku uzbrukumā, kas vadījis automašīnu, kurā abi uzbrucēji aizmuka.

Satraukts par piedēvēto līdzdalību asiņainajā slaktiņā, Hamids trešdien pieteicās vietējā policijā. Uzbrukuma laikā viņš atradies skolā, ko apliecināja viņa skolasbiedri.

Jaunietis piektdienas vakarā atbrīvots bez kādu apsūdzību izvirzīšanas.

Hamids aģentūrai AFP sacīja, ka ir ļoti satraukts par viņa vārda saistīšanu ar uzbrukumu.

"Es esmu šokēts. Cilvēki par mani sociālajos medijos sacījuši briesmīgas un nepatiesas lietas, kaut arī es esmu parasts skolnieks, kas dzīvo klusi kopā ar saviem vecākiem," sacīja jaunietis.

"Šis uzbrukums bija briesmīgs, un es jūtu līdzi upuriem," viņš piebilda.

Pagaidām nav zināms, kā Hamida vārds tika piesaistīts uzbrukumam. Policijas redzeslokā viņš iepriekš nav nonācis.

Hamids pauda cerības, ka nepatiesās apsūdzības neietekmēs viņa nākotni.

"Es tikai ceru, ka tas neapēnos manu nākotni. Man ar to nav nekāda sakara. Šerifs ir tikai mans svainis, ar kuru man ir ļoti attālas attiecības," skaidroja jaunietis, piebilstot, ka viņi tikušies ļoti reti.

Hamida māsa, kas ir precējusies ar Šerifu, aizturēta trešdien, bet sestdien atbrīvota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!