Čikāgas pilsētas administrācija piekritusi samaksāt 18 miljonus ASV dolāru (11,25 miljonus latu) policistes nošautas 26 gadus vecas sievietes ģimenei, jo varas institūciju pārstāvji noskaidrojuši, ka policistei nebija tiesību lietot ieroci.
Latanjas Hegertijas ģimene pieprasīja pilsētas administrācijai 100 miljonus ASV dolāru (62,5 miljonus latu) pēc sievietes nāves 1994.gada jūnijā, taču vēlāk vienojušies par mazāku summu, kas tomēr ir lielākā, kura Čikāgā jebkad samaksāta par kāda cilvēka nepamatotu nogalināšanu, sacīja pašvaldības pārstāve.

Vienošanās tika panākta pirmdien - dienu pirms tam, kad abām pusēm bija paredzēts ierasties tiesā, lai izskatītu lietu, kurā nogalinātās ģimeni pārstāvēja Čikāgas advokātu firma.

Melnādainā Hegertija tika nošauta 1994.gada 4.jūnijā pēc tam, kad vadītājs automašīnai, kurā viņa tobrīd atradās, nebija paklausījis policistiem, kuri bija apstādinājuši viņa automašīnu, veicot savus dienesta pienākumus.

Reimonds Smits nevēlējās uzrādīt policistiem autovadītāja apliecību un automašīnas reģistrācijas apliecību, bet aizbrauca no notikuma vietas, un policisti bija spiesti viņam sekot 31 kvartālu.

Smits vēlāk tika izvilkts no automašīnas, bet policiste Serīna Denielsa sašāva Hegertiju, kas tobrīd atradās automašīnā un grasījās runāt pa mobilo tālruni.

Denielsa vēlāk Čikāgas policijai sacīja, ka izšāvusi, jo domājusi, ka viņas dzīvībai draud briesmas, redzot, ka Hegertija pasniedzas pēc kāda priekšmeta, kas, viņasprāt, varēja būt ierocis.

Denielsa un vēl divi policisti, kas bija izšāvuši, vēlāk tika atlaisti no darba Čikāgas policijā par nepamatotu spēka lietošanu un nepakļaušanos pavēlēm, ieskaitot augstāvstāvošas amatpersonas rīkojumam pārtraukt automašīnas vajāšanu, kas bija nodota pa rāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!