Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijas armija ir nošāvusi 60 līdz 70 karavīru, kas mēģināja dezertēt no armijas un pāriet protestētāju pusē, pirmdien paziņoja Londonā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Karavīri tika nošauti ar ložmetējiem pirmdien Idlibas provincē valsts ziemeļrietumos, kad viņi atstāja savas pozīcijas Kansafras un Kafravidas pilsētās.

Par šo dezertieru nošaušanu ziņoja arī Sīrijā bāzēti cilvēktiesību aktīvisti.

Šī ziņa gan nav apstiprināta no neatkarīgiem avotiem, jo Sīrijā netiek ielaisti ārvalstu mediju žurnālisti.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" arī ziņoja, ka pirmdien Sīrijā nogalināti vismaz 13 protestētāji, savukārt Idlibas provincē trīs valdības karavīri krituši cīņā pret bruņotiem nemierniekiem.

Sīrija pirmdien beidzot pēc nedēļām ilgas izlocīšanās, kuras dēļ Arābu līga noteikusi sankcijas, parakstīja vienošanos par Arābu līgas miera plāna novērotāju uzturēšanos valstī, lai izbeigtu deviņus mēnešus ilgo asinsizliešanu. Vienošanās sākotnēji panākta uz vienu mēnesi, bet pēc tam, abām pusēm vienojoties, to var pagarināt.

Saskaņā ar ANO datiem Sīrijas drošības spēki kopš marta nogalinājuši vairāk nekā 5000 cilvēku, apspiežot protestus pret prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!