Foto: AFP/Scanpix
Sīrijā kopš protestu sākuma pret prezidenta Bašara al Asada režīmu jau ir nogalināti 10 108 cilvēki, pirmdien paziņoja Londonā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Saskaņā ar šīs organizācijas datiem ir nogalināti 7306 civiliedzīvotāji, 2248 karavīri un policisti, kā arī 554 opozīcijas pusē pārgājušie armijas dezertieri, pavēstīja "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" vadītājs Rami Abdelrahmans.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) nesen paziņoja, ka Sīrijā ir gājuši bojā vairāk nekā 9000 cilvēku kopš Asada spēki sāka apspiest pret viņu vērstos civiliedzīvotāju protestus.

Saskaņā ar "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" līdzšinējiem datiem nemieros gājuši bojā 9113 cilvēki, no kuriem 6654 bijuši civiliedzīvotāji, 1997 – karavīri un policisti, kā arī 471 opozīcijas pusē pārgājuši armijas dezertieri.

Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!