Teroristu organizācijas "Al Qaeda" finansiālās iespējas nav sagrautas un tā joprojām tiek nodrošināta ar līdzekļiem, pateicoties sponsoru tīklam, kas aptver visu pasauli.
Šāds secinājums izriet no ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) ziņojuma, kas iesniegts Senāta izlūkošanas komisijā. Informācija no šā ziņojuma iekļauta ASV Kongresa dokumentu krājumā "Congressional Records".

"Šī organizācija cenšas iegūt līdzekļus mošejās, islāma labdarības centros, kā arī no privātpersonām - bagātām un nabadzīgām, lielā daļā pasaules valstu," teikts dokumentā.

"Mēs arī esam saņēmuši ticamu informāciju par "Al Qaeda" finansiālajiem sakariem ar daudziem pasaules reģioniem - Austrumāziju, Eiropu un ASV. Šie finansiālie sakari veicinājuši "Al Qaeda" sadarbības asociāciju izveidi vairākās ASV, Spānijas, Lielbritānijas un citu valstu pilsētās. Šie sakari daudzos gadījumos ir pārtraukti ar arestiem un līdzekļu iesaldēšanu," norāda CIP.

Starptautiskā terorista Osamas bin Ladena tīklu "Al Qaeda" vaino 2000.gada 11.septembra terora aktu rīkošanā ASV, kā arī citos uzbrukumos daudzviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!