Amerikas Savienoto Valstu Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) izveidojusi vairāk nekā divdesmit Eiropas, Tuvo Austrumu un Āzijas valstīs pretterorisma objektu tīklu, kurā ASV un citu valstu izlūkdienestu aģenti sadarbojas iespējamo teroristu gūstīšanā, piektdien raksta avīze "Washington Post", atsaucoties uz pašreizējiem un bijušajiem ASV izlūkdienesta darbiniekiem.
Šajos pretterorisma izlūkošanas centros, kas darbojas šķirti no CIP slepenajiem cietumiem jeb tā dēvētajiem melnajiem objektiem astoņās valstīs, ik dienas tiek pieņemti lēmumi, kad un kādā veidā aizturēt un nopratināt par teroristisku darbību aizdomās turētās personas un kā sagraut "Al Qaeda" tīklu, vēsta laikraksts.

Tas norāda, ka CIP atteikusies komentēt šo informāciju.

Šie centri ir daļa no "fundamentālā pavērsiena CIP misijā", kas iezīmējās drīz pēc 2001.gada 11.septembra terora uzbrukumiem un ko vadīja bijušais CIP direktors Džordžs Tenets, raksta avīze.

Nesen CIP slēgtā sēdē ziņojusi vienai no ASV Kongresa komitejām, ka tieši šie centri nodrošinājuši lielāko daļu no pārvaldes panākumiem cīņā pret terorismu kopš 11.septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!