Nenoskaidroti teroristi, kas var būt saistīti ar teroristu organizāciju "Al Qaeda", plāno lielu uzbrukumu ASV, un tas var notikt tuvāko mēnešu laikā, ziņo telekompānija CNN, atsaucoties uz oficiāliem avotiem.
Šie teroristi jau atrodas ASV teritorijā, bet uzbrukums var notikt pirms ASV prezidenta vēlēšanām, kuras tiks rīkotas 2.novembrī.

Ziņu avoti pavēstīja CNN, ka iespējams šī terorakta mērķis ir ietekmēt vēlēšanu iznākumu. 11.marta terorakts Spānijā kļuva par vienu no iemesliem, kāpēc parlamenta vēlēšanās dažas dienas pēc šī terorakta zaudēja valdošā partija un uzvarēja opozīcijā esošie sociālisti.

Pašlaik nav zināms iespējamais uzbrukuma mērķis un laiks. Secinājums par draudu realitāti izdarīts, pamatojoties uz informāciju no dažādiem avotiem.

CNN informē, ka Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) trešdien nosūtīs apkārtrakstu 18 tūkstošiem FIB nodaļu visā ASV teritorijā. Trešdien arī ieplānota preses konference, kurā piedalīsies tieslietu ministrs Džons Aškrofts un FIB direktors Roberts Millers.

ASV specdienesti agrāk izteica pieņēmumu, ka terorakti varētu notikt Neatkarības dienā 4.jūlijā vai sakarā ar Demokrātu un Republikāņu partiju priekšvēlēšanu sanāksmēm, kurās tiks oficiāli izvirzīti kandidāti prezidenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!