Foto: Reuters/Scanpix

Kāds amatieru videoieraksts liecina, ka jau pēc sadursmes ar klinti pie Itālijas krastiem avarējušā kruīzu kuģa “Costa Concordia” apkalpe apgalvojusi, ka viss ir kārtībā, un aicinājusi pasažierus doties uz kajītēm, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ierakstā kāda kuģa apkalpes locekle aicina satrauktos pasažierus atgriezties kajītēs vai doties pastaigāties pa zāli. “Es lūdzu jūs doties uz savām istabām, kur jūs varēsiet apsēsties un nomierināties. Viss tiek kontrolēts,” saka sieviete ierakstā. “Mēs atrisināsim ģeneratora problēmas un viss būs kārtībā,” teikusi sieviete.

Tikmēr piektdien atkal ir apturēti glābšanas darbi uz “Costa Concordia” vraka, kas tika atsākti tikai ceturtdien, vēsta raidsabiedrība BBC.

Darbi apturēti, jo kuģa vraks atkal sācis slīdēt dziļāk jūrā. Glābējiem traucē arī viļņu pastiprināšanās. Sagaidāms, ka laika apstākļi turpinās pasliktināties.

Lai arī kuģa vraks ir noslīdējis ne vairāk par metru, amatpersonas baidās par tā nonākšanu daudz lielākā dziļumā, kāds ir blakus klintij, uz kuras kuģis ir apgāzies.

Jau ziņots, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem pagājušajā nedēļā uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Līdz šim atrasti 11 bojāgājušie, bet vairāk nekā 20 cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

"Costa Crociere" ir ASV un Lielbritānijas kruīzu kuģu kompānijas "Carnival Corporation" meitasuzņēmums. "Carnival Corporation" ir lielākais kruīzu kuģu operators pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!