Foto: EPA/Scanpix/LETA
Indijā pēdējās 24 stundās reģistrēts rekordliels jaunu Covid-19 gadījumu skaits – 24 000 – un valsts inficēto skaita ziņā apsteigusi Krieviju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Līdz ar to Indija ar vairāk nekā 698 tūkstošiem zināmo inficēto šai ziņā ieņem trešo vietu pasaulē, atpaliekot tikai no ASV un Brazīlijas. Covid-19 Indijā prasījis vairāk nekā 19 tūkstošus dzīvību, liecina "Worldometers" dati.

Indija pirms mēneša sāka mīkstināt karantīnas pasākumus un valstī atvērās veikali, biroji un lūgšanu vietas. Taču pēdējās trīs dienās jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits kļuvis ļoti straujš – vairāk nekā 20 tūkstoši ik dienu.

Martā, kad atklāto infekcijas gadījumu skaits Indijā bija mērāms vien simtos, valdība ieviesa stingrus karantīnas pasākumus. Jūnijā sākās ierobežojumu mīkstināšana un atcelšana, lai veicinātu ekonomisko aktivitāti.

Lai arī inficēto skaita ziņā Indija ir trešajā vietā pasaulē, pēc mirušo daudzuma valsts ir astotā. Mirstības rādītājs Indijā ir 2,4%, kas ir mazāk par pasaules vidējo – 4,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!