Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pārpildītas slimnīcas, skābekļa balonu trūkums un cerības uz ārvalstu palīdzību – šie ir tikai daži no aspektiem, kas raksturo situāciju Indijā, kura nonākusi nežēlīga jaunā koronavīrusa uzliesmojuma varā.

Aizvadītajās dienās Indija vairākkārt labojusi 24 stundu laikā reģistrēto saslimšanas gadījumu rekordus. Tāpat būtisks pieaugums novērojams arī ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaitļos.

Melnā statistika

Pirmdien Indija paziņoja, ka ar jauno koronavīrusu inficējies 352 991 cilvēks, kas ir lielākais diennaktī reģistrētais saslimšanas gadījumu skaits pasaulē. Otrdien tika ziņots par salīdzinoši mazāku saslimšanas gadījumu skaitu – 323 144. Kopumā valstī inficējušies jau vairāk nekā 17 miljoni cilvēku – otrs augstākais rādītājs pasaulē, atpaliekot tikai no ASV.

Indijā reģistrēti arī nepilni 200 000 ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu. Šajā rādītājā valsts ierindojas ceturtajā vietā pasaulē, taču, saglabājoties pašreizējām negatīvajām tendencēm, Indija visai drīz var apsteigt arī dažas no tai priekšā esošajām valstīm.

Raugoties uz Indijas reģistrētajiem Covid-19 datiem, jāņem vērā arī vēl kāds būtisks faktors – publicētie skaitļi, iespējams, neatspoguļo reālo situāciju. Piemēram, mirušo cilvēku skaits patiesībā varētu būt lielāks, jo daudzi nāves gadījumi tiek saistīti ar citām mirušās personas veselības problēmām, raksta "Al Jazeera".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!