Foto: AP/Scanpix/LETA

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu riska dēļ no Itālijas cietumiem varētu tikt atbrīvoti vairāki mafijas bosi, raksta "The Guardian".

Itālijas tiesneši no ieslodzījuma vietām atbrīvojuši trīs gados vecākus mafijas pārstāvjus un ievietojuši tos mājas arestā.

Žurnāls "L’Espresso" vēstījis, ka Milānā kāds tiesnesis lēmis par Frančesko Bonuras atbrīvošanu - vienu no ietekmīgākajiem grupējuma "Cosa Nostra" līderiem. 78 gadus vecais gangsteris, kurš izcieta 23 gadu ilgu cietumsodu, tagad atrodas mājas arestā.

Aizvadīto nedēļu laikā atbrīvoti arī divi citi vecāka gada gājuma mafijas pārstāvji - Vinčenzino Innaco un Roko Santo Filipone. Abi uzskatīti par Kalabrijas reģiona mafijas "'Ndrangheta" bosiem. Tiesneši pauduši bažas, ka inficēšanās ar Covid-19 Filiponem varētu būt letāla, jo viņam ir arī nopietna kardiovaskulārā slimība.

Penitenciārā policijas nodaļa izplatījusi memorandu, kurā cietumu amatpersonas aicinātas ziņot par tiem ieslodzītajiem, kuri ir vecāki par 70 gadiem un kuriem ir konkrētas saslimšanas, jo viņiem ir "komplikāciju risks Covid-19 infekcijas gadījumā".

Itālijas lielākās cietumu policistu arodbiedrības "Osapp" ģenerālsekretārs Leo Beneduči izteicās: "Itālijā ieslodzīti ir aptuveni 12 000 noziedzīgo organizāciju pārstāvji. Penitenciārās policijas darbinieki ir sākuši ziņot par ieslodzītajiem, kuri viens otru apskauj ar iespējamo mērķi palielināt vīrusa izplatības iespēju un izkļūt no cietuma."

Sicīlijas mafijas apkarošanas komisijas priekšsēdētājs Klaudio Fava sacīja, ka baidās, ka mafijas bosi varētu izmantot jaunā koronavīrusa krīzi, lai panāktu savu atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!