Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņojis, ka Covid-19 gadījumu dēļ savā lokā viņam uz noteiktu laiku ir jādodas pašizolācijā, liecina Kremļa tīmekļa vietnē publicēts paziņojums.

Par nepieciešamību izolēties uz "noteiktu laika sprīdi" Putins paziņojis telefonsarunā ar Tadžikistānas prezidentu Emomali Rahmonu, skaidrojot, ka tas saistāms ar Covid-19 atklāšanu viņa ļaužu lokā.

Pašizolācijas dēļ Kolektīvās drošības līguma organizācijas sanāksmē un Šanhajas sadarbības organizācijas samitā Dušanbe Putins piedalīšoties ar videokonferences starpniecību.

Putins nupat ir ticies ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kā arī vērojis militāro mācību "Zapad" norisi.

Jau pirmdien tikšanās laikā ar paralimpiešiem viņš norādīja uz iespējamību, ka dosies pašizolācijā. "Pat manā lokā rodas problēmas ar to kovidu. Jātiek skaidrībā, kas īsti notiek. Es domāju, ka man pašam drīz būs karantīna. Mums apkārt slimo ļoti daudz ļaužu," Putina teikto citē raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Savukārt Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs otrdien medijiem skaidro, ka Putins rīkojas atbildīgi, bet ir nodevis Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs. Kremļa saimnieks pirms tam esot kontaktējies ar vairākām inficētām personām.

Piektdien Putins apmeklēja bojāgājušā ārkārtas situāciju ministra un sava bijušā miesassarga Jevgēnija Ziničeva bēres, bet brīvdienās tikās ar olimpiešiem un apmeklēja Pleskavas apgabalu.

Pirmdien vakarā pēc tikšanās ar paralimpiešiem Putins kopā ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu helikopterā lidoja uz tanku poligonu, kur notiek daļa no ar Baltkrieviju kopīgajām militārajām mācībām "Zapad-2021".

Otrdien no rīta Kremlis paziņoja, ka pirmdien Putins ticies arī ar Sīrijas prezidentu Asadu, kurš Maskavā ieradies iepriekš publiski neizziņotā vizīte. Peskovs norāda, ka paziņojums par pašizolāciju nav saistāms ar Asadu.

Covid-19 pandēmijas laikā Putins ir maksimāli samazinājis braucienu un tikšanās skaitu, un vairumā gadījumu pasākumos piedalījās attālināti. Vēlāk viņš atkal sāka piedalīties pasākumos, bet to dalībniekiem pirms tikšanās ar prezidentu bija divas nedēļas jāpavada karantīnā, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!