Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija otrdien paziņojusi, ka aizvadīto 24 stundu laikā valstī reģistrēti 1106 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, kas ir līdz šim lielākais vīrusa upuru skaits, kas valstī fiksēts diennakts laikā, raksta portāls "The Moscow Times".

Krievija pēdējā mēneša laikā vairākkārt ir uzstādījusi jaunus Covid-19 nāves gadījumu rekordus. Lai cīnītos ar pašreizējo situāciju, Krievijā noteikti stingrāki ierobežojumi.

Oficiālais mirušo skaits Krievijā nu sasniedz 232 775 — tas ir augstākais rādītājs Eiropā, lai gan pastāv bažas, ka patiesais skaits varētu būt vēl lielāks.

Kopš pandēmijas sākuma Krievijā ir piektais lielākais kopējais saslimšanas gadījumu skaits pasaulē – vairāk nekā 8,3 miljoni inficēšanās gadījumu. Savukārt kopš vasaras vīrusa izplatību veicinājis slimības "Delta" variants un arī relatīvi zemais vakcinācijas pret Covid-19 līmenis, atzīmē medijs.

Tikai aptuveni 36% Krievijas iedzīvotāju ir pilnībā vakcinēti pret jauno koronavīrusu, lai gan ir pieejamas četras pašmāju vakcīnas un valstī ir arī vairāki reģioni, kuros noteiktām darbinieku kategorijām vakcinācija ir obligāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!