Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 32 cilvēkiem, trešdien paziņojusi Veselības ministrija. Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 17 cilvēkiem, paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2726 cilvēkiem, bet 1794 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās. Savukārt Igaunijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 2311, bet 1569 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Lietuvā no 32 jaunatklātajiem gadījumiem sešos gadījumos inficēšanās notikusi ārzemēs. Četri gadījumi ir saistīti ar uzliesmojumu korī, viens gadījums - ar uzliesmojumu pasākumu rīkošanas vietā "Adform kiemelis" Kauņas vecpilsētā, viens gadījums - ar uzliesmojumu popmūzikas festivālā "PravalFestas" Prieņu rajonā, viens gadījums - ar uzliesmojumu Panevēžas bārā "Lotene", četri gadījumi - ar uzliesmojumiem četros dažādos uzņēmumos. Vienā gadījumā inficēšanās notikusi, kontaktējoties ar inficētu ģimenes locekli. Deviņos gadījumos inficēšanās notikusi, kontaktējoties ar inficētu personu, kas ir identificēta. Piecos gadījumos nav zināms, kur notikusi inficēšanās.

Pagājušajā diennaktī veikta 5081 analīze, bet pavisam Lietuvā veiktas 618 405 analīzes. Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 85 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Igaunijā no jaunatklātajiem 17 gadījumiem astoņos gadījumos inficēšanās saistīta ar diviem uzliesmojumiem degslānekļa raktuvēs Austrumviru apriņķī, trīs gadījumos inficēšanās notikusi, kontaktējoties ar kādu iepriekš inficētu personu, kas ir identificēta, bet sešos gadījumos nav skaidrs, kur notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki. Igaunijā kopumā veikti 143 498 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Otrdien veiktas 1344 analīzes.

14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem 26.augustā Lietuvā ir 14,71, Igaunijā - 9,59, bet Latvijā - 2,03, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!