Foto: AP/Scanpix/LETA

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits sasniedzis 1062, pirmdien paziņojusi Lietuvas Veselības ministrija. Savukārt Igaunijā pagājušās diennakts laikā ar Covid-19 inficējušos cilvēku skaits sasniedzis 1332, bet nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 28.

Saskaņā ar Lietuvas Veselības ministrijas publiskotajiem datiem līdz pirmdienas rītam apstiprināti deviņi jauni inficēšanās gadījumi.

Svētdien veikta 791 analīze, lai pārbaudītu iespējamo inficēšanos, bet pavisam Lietuvā līdz šim veiktas 41 503 analīzes.

Jaunā koronavīrusa iztaisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi 24 cilvēku dzīvības.

Savukārt Igaunijā pēc ziņām, ko pirmdien sniedzis Veselības departaments, apstiprināti 24 jauni inficēšanās gadījumi un miruši trīs cilvēki, kam bija diagnosticēta saslimšana ar Covid-19, - 59 gadus vecs vīrietis Austrumviru apriņķa centrālajā slimnīcā, 75 gadus veca sieviete Kuresāres slimnīcā un 85 gadus veca aprūpes nama iemītniece Sāmsalā.

Pavisam Igaunijā veiktas 30 764 analīzes, lai pārbaudītu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, tostarp iepriekšējā diennaktī veiktas 416 analīzes.

157 pacienti ārstējas slimnīcās, un deviņiem no viņiem ir nepieciešama plaušu ventilēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!