Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV pēdējo 24 stundu laikā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pieaudzis par 3176 un sasniedzis 49 759, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes ceturtdienas vakarā apkopotie dati.

Otrdien ASV 24 stundu laikā bija reģistrēts 2751 jauns nāves gadījums.

ASV apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pēdējās diennakts laikā ir pieaudzis par 26 971 līdz 866 646.

Pasaules valstu vidū ASV ir vislielākais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits, kā arī vislielākais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits.

ASV Pārstāvju palāta ceturtdien pieņēma jaunu 483 miljardu ASV dolāru vērtu atbalsta paketi Covid-19 seku pārvarēšanai, kuras finansējums paredzēts mazajiem uzņēmumiem, pārslogotām slimnīcām un testēšanas pastiprināšanai valsts mērogā pandēmijas laikā.

Pārstāvju palāta ar pārliecinošu vairākumu nobalsoja par šo likumprojektu, kuru jau otrdien bija pieņēmis Senāts.

ASV prezidents Donalds Tramps norādīja, ka pēc jaunās atbalsta paketes likumprojekta pieņemšanas abās Kongresa palātās viņš to ātri parakstīs, lai tas kļūtu par likumu.

Likumprojekts pieņemts laikā, kad vēl 4,4 miljoni ASV strādājošo ir iesnieguši jaunus pieteikumus bezdarba pabalstiem, un šo pieteikumu skaits kopš marta vidus ir sasniedzis 26,4 miljonus.

Bezdarbs ASV ir pieaudzis, jo liela daļa valsts iedzīvotāju atrodas pašizolācijā, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos. Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ASV ir pārsniedzis 48 tūkstošus.

Jaunā atbalsta pakete papildina martā pieņemto likumu par 2,2 triljonu dolāru piešķiršanu ASV ekonomikas glābšanai, kas ir līdz šim lielākā federālā intervence ASV ekonomikā.

Tā ietvers vēl 320 miljardus dolāru mazajiem uzņēmumiem, 75 miljardus dolāru slimnīcām un 25 miljardus dolāru Covid-19 testēšanas paplašināšanai, sacīja Makonels. Tā arī paredz 60 miljardus dolāru kredītiem un grantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!