Foto: EPA/AP/Scanpix/LETA

Pasaules Veselības organizācija (PVO) trešdien nākusi klajā ar rekomendāciju turpināt cilvēku vakcinēšanu ar "AstraZeneca" izstrādāto Covid-19 vakcīnu, ziņo aģentūra AFP. Bažās par pacientu drošību virkne valstu pēdējās dienās ir apturējušas šīs vakcīnas izmantošanu.

PVO jau iepriekš norādīja, ka nav nekāda pamata trombus saistīt tieši ar vakcīnu. Organizācija skaidroja, ka pārbauda ziņojumus par vakcīnu blakusefektiem, bet ir svarīgi turpināt vakcinācijas kampaņu, lai pasargātu cilvēkus no vīrusa un glābtu dzīvības.

Eksperti norāda, ka asins recekļi nav konstatēti biežāk nekā tie parasti novēroti cilvēkiem. Eiropas Savienībā (ES) un Lielbritānijā šīs vakcīnas devu saņēmuši ap 17 miljoniem cilvēku, bet līdz pagājušajai nedēļai asins sabiezējumi no tiem konstatēti mazāk nekā 40 sapotētajiem, uzsver ražotājs "Astra Zeneca".

Eiropas Savienībā (ES) vakcināciju ar “AstraZeneca” potēm apturējušas līdz situācijas noskaidrošanai Vācija, Dānija, Nīderlande, Itālija, Norvēģija, Francija, Bulgārija, Īrija, Islande. Piemēram sekojusi arī Latvija un Lietuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!