Foto: Shutterstock
Sporta zālēs Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā un tās apkārtnē noteikts neatskaņot mūziku, kuras temps pārsniedz 120 sitienus minūtē. Tas darīts ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, vēsta raidsabiedrība BBC.

Savukārt skriešanas celiņu ātrums nedrīkst būt lielāks par sešiem kilometriem stundā. Veselības amatpersonas skaidro, ka šie soļi novērsīs pārāk ātru elpošanu un sviedru šļakstīšanos, kas apdraud citus sporta zāles apmeklētājus.

Mūzikas ātruma ierobežojums īpaši skars zumbas, aerobikas un citi grupu nodarbību apmeklētājus. Tāpat noteikts ierobežojums vienā reizē iekštelpu sporta zālē pavadīt ne ilgāk par divām stundām. Visām sporta iestādēm jāslēdz durvis apmeklētājiem līdz pulksten 22 vakarā.

Kritiķi norāda, ka apmeklētāji austiņās tāpat klausīsies kādu mūziku gribēs, taču amatpersonas uzsver, ka šie noteikumi ļauj izvairīties no pilnīgas klubu slēgšanas.

Dienvidkoreja pašlaik piedzīvo jaunu Covid-19 uzliesmojumu, jaunu inficēšanās gadījumu skaitam pārsniedzot 1000 dienā.

Slimības izplatīšanas ierobežošanai no pirmdienas noteikts arī aizliegums pulcēties vairāk par četrām personām vienkopus, bet pēc pulksten sešiem vakarā – ne vairāk par divām personām. Ir jāslēdz naktsklubi un bāri, bet skolas pāriet uz tiešsaistes mācību procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!