Foto: AP/Scanpix/LETA

Neraugoties uz faktu, ka tās iedzīvotāji nav vakcinēti pret Covid-19 un valsts veselības aprūpes sistēma ir ārkārtīgi vāja, Ziemeļkoreja līdz šim noraidījusi citu valstu piedāvāto palīdzību jaunā koronavīrusa apkarošanai, raksta "Al Jazeera".

Ziemeļkoreja slēdza savas robežas 2020. gada janvārī, un bija viena no retajām valstīm, kas neziņoja par Covid-19 uzliesmojumu, lai gan analītiķi jau sen ir pauduši šaubas par Phenjanas sniegtajiem oficiālajiem skaitļiem, ņemot vērā faktu, ka valstij ir robeža ar Ķīnu. Šomēnes Ziemeļkoreja pirmoreiz apstiprināja, ka totalitārajā valstī konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Saskaņā ar Dienvidkorejas amatpersonu teikto, ASV un Dienvidkoreja nav saņēmušas atbildi uz piedāvājumiem palīdzēt Ziemeļkorejai cīnīties pret slimības uzliesmojumu.

Pasaules Veselības organizācija, kas ir "dziļi nobažījusies par turpmākas izplatības risku", paziņoja, ka Phenjana nav atbildējusi uz informācijas pieprasījumiem par slimības uzliesmojumu valstī.

Vienlaikus ir pazīmes, ka Ziemeļkoreja ir vērsusies pēc palīdzības pie savas kaimiņvalsts un tradicionālās sabiedrotās Ķīnas, lai gan to nav apstiprinājusi neviena no pusēm, atzīmē medijs.

Valsts aviokompānija "Air Koryo" pēdējo dienu laikā ir veikusi vairākus lidojumus uz Ķīnu, lai iegūtu ar pandēmiju saistītas piegādes, vēstījuši vairāki Dienvidkorejas mediji, atsaucoties uz anonīmiem avotiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!