ASV aviokompānija uzsākusi izmeklēšanu par faktu, ka vietējā lidojumā pirmās klases pasažiera statusa sniegtās priekšrocības izmantojusi kāda 130 kilogramus smaga cūka.
Apmierinātais dzīvnieks sastādīja kompāniju pārējiem "USAirways" pasažieriem lidojumā no Filadelfijas uz Sietlu, jo cūkas īpašnieki spēja pārliecināt lidsabiedrības vadību, ka rukša sabiedrība viņiem ir nepieciešama terapeitiskos nolūkos.

"USAirways" iekšējās izmeklēšanas dokumentos norādīts, ka cūkas īpašniekiem bijusi ārsta zīme, kurā norādīts uz nepieciešamību būt kopā ar dzīvnieku.

Dīvainajā epizodē, kas samulsināja lidmašīnas apkalpi un radīja galvassāpes aviokompānijas pārstāvjiem, cūku "Boeing 757" salonā iedabūja palīgi, un pēc sešu stundu lidojuma kopā ar citiem 200 pasažieriem tā laimīgi sasniedza Sietlu.

"USAirways" pārstāvis norādīja, ka cūka tiešām lidojusi, bet nekas tamlīdzīgs nākotnē neatkārtošoties. Cūkas īpašnieku vārdi netiek minēti, bet neoficiāli informācijas avoti liecina, ka tās bijušas divas sievietes, viena no kurām bijusi ap 30 gadus veca, bet otra – gados vecāka kundze.

Cūkai gan netika piešķirta atsevišķa sēdvieta, un gandrīz visu ceļu pār ASV tā pavadījusi ejā starp krēsliem. Neilgi pirms nosēšanās dzīvnieks sācis trakot, un mēģinājis iekļūt pilotu kabīnē, taču vēlāk iesprucis lidmašīnas pārtikas nodalījumā un atteicies to atstāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!