Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas iekšējās drošības dienesta priekšnieks ir paziņojis, ka džihādistu grupējums "Deash" ("Islāma valsts") patiešām ir "valstij līdzīgs subjekts", un tā Parīzē sarīkotie terorakti bija iecerēti, lai palielinātu bailes par migrantu pieplūdumu Eiropā.

""Islāma valsts" saukšana par teroristisku organizāciju liek šai problēmai izskatīties mazākai," intervijā Vācijas televīzijai "Phoenix" sacīja Konstitūcijas aizsardzības biroja vadītājs Hanss Georgs Māsens.

Viņš norādīja, ka "Daesh", kas kontrole lielas teritorijas Irākā un Sīrijā, ir kaut kas pilnīgi atšķirīgs no pagājušā gadsimta septiņdesmito un astoņdesmito gadu teroristiskajiem grupējumiem, kā, piemēram, galēji kreisā "Sarkanās armijas frakcija".

""Islāma valsts" ir valstij līdzīgs subjekts, kas vēlas karot pret mums," sacīja dienesta vadītājs.

Māsens arī uzsvēra, ka divi no Parīzē notikušo teroraktu rīkotājiem pirms ierašanās Francijā ir tikuši reģistrēti Grieķijā kā patvēruma meklētāji.

""Islāma valsts" sarīkoja spēka izrādi," viņš sacīja, piebilstot, ka "tā vēlējās parādīt, ko tā var izdarīt. Tā vēlējās atstāt iespaidu uz mums".

"Tā arī vēlējās diskreditēt bēgļu straumes," piebilda dienesta vadītājs.

Jau vēstīts, ka "Daesh" ir uzņēmies atbildību par 13. novembrī Parīzē notikušajiem teroraktiem, kuros tika nogalināti pavisam 130 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!