50 cilvēki nogalināti un vairāk kā 50 ievainoti apšaudē geju klubā "The Pulse" Orlando, Floridā, kurā uzbrucējs saņēmis ķīlniekus, bet vēlāk policijas uzbrukumā nošauts. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh", ziņo aģentūra "Reuters".

Ap diviem naktī kluba "The Pulse" lapā "Facebook" tika ievietots aicinājums "visiem pamest klubu un skriet prom", tai pašā laikā policija saņēmusi pirmo zvanu par apšaudi un līdz ar glābšanas dienestiem ieradusies notikuma vietā.

Policija aicinājusi izvairīties no atrašanās kluba apkārtnē.

Apšaudē kluba telpās esot nogalināti 50, tuvējās slimnīcās nogādāti 53 cilvēki, liecina jaunākā informācija. Kopumā apšaudes brīdī klubā bijuši ap 320 cilvēku. Līdz ar to šī ir lielākā masu slepkavība ASV kopš 2007. gada, kad Virdžīnijā tika nošauti 32 cilvēki un lielākā ASV vēsturē.

.

Policijas uzbrukumā, kura laikā veikts arī kontrolēts sprādziens pie ieejas klubā, šāvējs ticis nogalināts. Policija operācijā atbrīvoja 30 kluba apmeklētājus.

Vēlāk policija atklāja, ka šāvējs bijis afgāņu izcelsmes ASV pilsonis, 29 gadus vecais Omars Matīns no Portsanlusijas pilsētas, Floridā, ziņo aģentūra "Reuters". Viņa tēvs Mirs Sediks uzsvēris, ka notikušajam neesot nekāda sakara ar reliģiju, ziņo "The Telegraph". Pirms kāda laika Omars Matīns esot redzējis Maiami geju pāri, kas viņu ļoti saniknojis un varēja novest līdz slepkavībai naktsklubā, pieļauj Sediks. "Divi vīrieši skūpstījās, ko redzēja arī viņa sieva un bērns, un viņš par to ļoti saniknojās," saka slepkavas tēvs.

Atbalstu Orlando slaktiņam tviterī ir pauduši ar teroristisko grupējumu "Daesh" saistīti spēki.

Federālās Izmeklēšanas biroja (FBI) pārstāvji nenoliedza, ka uzbrucējam varētu būt bijusi saistība ar "konkrēto ideoloģiju", taču konkrēti to apgalvot vēl nevarot.

Jaunākā informācija liecina, ka Omars Matīns tomēr bijis teroristiskā grupējuma "Daesh" atbalstītājs - neilgi pirms iebrukuma klubā viņš esot piezvanījis 911 un zvērējis uzticību "Daesh", ASV Kongresam atklājuši Iekšējās drošības departamenta un vietējo tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, ziņo "The New York Times". Tomēr neesot pierādījumu, ka Matīns būtu saņēmis instrukcijas no grupējuma vai izgājis treniņus, vai arī jebkādā veidā kontaktējies.

Ņujorkā dzimušais Omars Matīns, kurš ir šķīries, jau iepriekš izsaucis FIB interesi, apstiprinājuši tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, taču atteicās sniegt plašākus komentārus.

Vēlāk teroristiskā grupējuma "Daesh" ziņu aģentūra "Amaq" paziņoja, ka šī organizācija uzņemas atbildību par Orlando slaktiņu.

"Bruņoto uzbrukumu geju naktsklubam Orlando Floridas štatā, kurā bojā gājuši un ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku, ir veicis "Daesh" kaujinieks," teikts "Amaq" paziņojumā.

ASV prezidents Baraks Obama licis federālajiem dienestiem sniegt jebkādu palīdzību Floridas policijai notikušā izmeklēšanai, teikts Baltā nama paziņojumā.

"The Pulse" sevi nodēvējuši par "Orlando smalkāko geju naktsklubu"

Kā ziņojām, sestdien Orlando pēc koncerta fans nošāvis šova "The Voice" dziedātāju Kristīnu Grimmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!